Gezonde kindertraktaties

Op een kinderfeestje zijn gezonde kindertraktaties een echte must. Kinderen houden er van om iets te eten te hebben op een feestje. Dit hoeft niet altijd te bestaan uit chips of nootjes. Hieronder enkele tips om gezonde kindertraktaties te maken. Zo wordt elk feest leuk, lekker en gezond.

Groenten en fruit voor gezonde kindertraktaties

Groenten zijn altijd gezond, daar is geen twijfel over mogelijk. Helaas zijn niet alle kinderen even dol op deze gezonde snack. Daarom is het leuk om enkel baby groenten te nemen zoals cherrytomaatjes. De dag van vandaag kan je in de winkel ook al mini komkommertjes en paprika?s vinden. Met groenten kan je ook je gedachten de vrije loop laten gaan. Zo kan je leuke diertjes maken met groenten en fruit en een echte dierentuin creƫren op tafel.

Dipsausjes zelf maken bij gezonde kindertraktaties

Dipsausjes zijn iets wat niet kan ontbreken bij de snacks. Om deze gezond te houden kan je ze heel eenvoudig zelf maken. Op internet zijn een heleboel recepten te vinden voor gezonde dipsausen. Ook kan je cottage cheese als dipsaus presenteren. Naast groenten en fruit zijn crackers ook gezond en lekker om in een sausje te dippen in plaats van tortillachips. Ongezouten noten zijn ook een heel lekker voor gezonde kindertraktaties.